Молекулярно-імпринтовані полімери як штучні аналоги біологічних рецепторів. 1. Загальні принципи молекулярного імпринтингу - Сергеєва, Т.А. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2009)
Огляд присвячено аналізу робіт у галузі отримання штучних аналогів біологічних рецепторів із застосуванням методу молекулярного імпринтингу. Розглянуто загальні принципи зазначеного методу та типи полімерів, які одержують із його використанням. Основну увагу приділено полімерам-біоміметикам, синтезованим методом нековалентно гомолекулярного імпринтингу. The review is devoted to analysis of the publications in the area of synthesis of artificial mimics of biological receptors using the method of molecular imprinting. General principles of molecular imprinting as well as main types of polymers being used in molecular imprinting are described. The special attention is paid to the polymers-biomimics synthesized using the method of non-covalent molecular imprinting.