Опыт разработки и применения седиментационных ловушек - Воликов, М.С. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
Рассматриваются современные разработки седиментационных ловушек, применяемых для определения характеристик взвешенного минерального вещества донных наносов, переносимого потоками воды в прибрежной зоне моря. Розглядаються сучасні розробки седиментаційних пасток, застосовуваних для визначення характеристик зваженого мінеральної речовини донних наносів, що переноситься потоками води в прибережній зоні моря. The article contains information about actual designs of sediment traps, using to measure quantitative and qualitative characteristics of suspended matter in coastal areas.