Применение системы мониторинга волновой обстановки радиолокационными средствами судна для обеспечения взлета-посадки вертолета - Фадевнин, А.А. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
Рассматриваются состояние и развитие современных корабельных систем мониторинга волновой обстановки, функционирующих на основе штатных радиолокационных средств судна, и их применение для совершенствования обеспечения взлета-посадки вертолета. Розглядаються стан та розвиток сучасних корабельних систем моніторингу хвильової обстановки, що функціонують на основі радіолокаційних засобів судна, та їх застосування для удосконалення забезпечення зльоту-посадки вертольоту. We consider the situation and the possibility of using modern ship systems monitoring wave conditions, which operate on the basis of full-time ship’s radar and their application to improve the security of helicopter take-off and landing.