Изменение геохимических характеристик в донных осадках Крымского побережья - Орехова, Н.А.; Коновалов, С.К.; Овсяный, Е.И. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
Исследованы геохимические характеристики донных осадков крымского побережья. Установлены основные окислители органического вещества в донных осадках Севастопольской бухты, бухты Омега и района м. Тарханкут. Определены факторы, влияющие на современную структуру донных осадков этих районов. Досліджено геохімічні характеристики донних відкладень кримського узбережжя. Встановлено основні окислювачі органічної речовини в донних відкладеннях Севастопольської бухти, бухти Омега і району м.Тарханкут. Визначено фактори, що впливають на сучасну структуру донних відкладень цих районів. Geochemical properties have been studied in coastal sediments of Crimea. The major oxidants of organic matter in sediments have been identified for the Bay of Sevastopol, Omega Bay, and Cape Tarkhankut. The major drivers governing the structure of sediments have been identified and discussed.