Соленость воды как критерий зонирования морских устьев рек - Миньковская, Р.Я. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
На основе многолетних наблюдений (с 1976 по 2011 гг.) в морских устьях рек Украинского Причерноморья в качестве критерия для выделения их границ, гидрофизического, гидрохимического и гидробиологического зонирования предложена солёность воды и её коэффициент вариации. На основі багаторічних спостережень (з 1976 по 2011 рр.) у морських гирлах річок Українського Причорномор'я як критерій для виділення їх меж, гідрофізичного, гидрохимічного та гідробіологічного районування запропонована солоність води. On the basis of long-term supervisions (from 1976 to 2011) in the marine mouths of rivers of Ukrainian of Black Sea Coast as criterion of zoning of their borders, hydrophisical, hydrochemical and hydrobiological division into districts salinity of water is offered.