Международное геоинформационное поле экологии Черного моря - Гаврилова, Т.А.; Лисовский, Р.Й. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
Дано описание и структура Региональной базы данных мониторинга Черного моря, единого информационного ресурса, который включает в себя данные по гидрохимии, гидробиологии и химическому загрязнению морской воды, донных отложений и биоты, что дает возможность оценить состояние экосистемы Черного моря. Дано опис і структура Регіональної бази даних моніторингу Чорного моря, єдиного інформаційного ресурсу, який включає в себе дані по гідрохімії, гідробіології та хімічного забруднення морської води, донних відкладень і біоти, що дає можливість оцінити стан екосистеми Чорного моря. The description and structure of the regional data base for the Black Sea monitoring are given. This single information resource includes data on water chemistry, hydrobiology and chemical pollution of sea water, sediments and biota. It gives an opportunity to assess the state of the Black Sea ecosystem.