Информационно-справочная система «Морские берега Крыма» - Долотов, В.В.; Горячкин Ю.Н. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
На базе результатов комплексных натурных наблюдений, математического моделирования, данных космических и аэрофотоснимков разработана специализированная информационно-справочная система «Морские берега Крыма». Информационное содержание системы дополнено большим количеством текстовых материалов, а также интерактивной поисковой системой по литературным источникам, включающей полные тексты опубликованных работ. На базі результатів комплексних натурних спостережень, математичного моделірованія, даних космічних і аерофотознімків розроблена специалізірованна інформаційно-довідкова система «Морські береги Криму». Інформаційний вміст системи доповнений великою кількістю текстових матеріалів, а також інтерактивною пошуковою системою за літературними джерелами, що включає повні тексти опублікованих робіт. Specialized information system «Sea Coast of the Crimea» is developed on the basis of the results of comprehensive field studies, mathematical modeling, data from space and aerial imagery. The information content of the system is completed by a large amount of text materials, as well as interactive search engine by references, including the full texts of published papers.