Оценка составляющих водного баланса залива Сиваш - Дьяков, Н.Н.; Белогудов, А.А.; Тимошенко, Т.Ю. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
Представлены результаты исследования межгодовых изменений составляющих водного баланса залива Сиваш. Получены оценки многолетних изменений стока рек в залив. Выполнены расчеты количества атмосферных осадков выпадающих на поверхность зал. Сиваш, составляющих водообмена залива с Азовским морем через Генический пролив и проанализирована их многолетняя изменчивость. Рассмотрен вклад приходных составляющих водного баланса в уменьшение солености залива в 1970 – 2010 гг. Представлені результати дослідження міжрічних змін складових водного балансу затоки Сиваш. Отримано оцінки багаторічних змін стоку рік в затоку. Виконано розрахунки кількості атмосферних опадів що випадають на поверхню зат. Сиваш, складових водообміну затоки з Азовським морем через Генічеську протоку і проаналізована їх багаторічна мінливість. Розглянуто внесок прибуткових складових водного балансу у зменшення солоності затоки в 1970 – 2010 рр. Results of research of interannual changes of components of water balance of a gulf Sivash are presented. Estimations of long-term changes of a drain of the rivers in a gulf are received. Calculations of quantity of an atmospheric precipitation of halls dropping out on a surface are executed. Sivash, components of water exchange of a gulf with sea of Azov through Genichesk straight their long-term variability also is analyzed. The contribution of receipts components of water balance of reduction of salinity of a gulf in 1970 – 2010.