Факторы, влияющие на устойчивость грунтовых реперов наблюдательных станций - Кулибаба, С.Б.; Рожко, М.Д. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Розглянуто фактори, що впливають на стійкість реперів натурних спостережних станцій при дослідженні процесу зрушення земної поверхні над гірничими виробками. Ґрунтуючись на результатах експерименту, описано вплив біотехнічного фактора на стійкість ґрунтових реперів. Factors that have an impact on mine survey plug stability of outdoor observation stations through studies of ground surface movement above mine workings are considered. Based on the experiment the impact of biotechnical factor on monument stability is described.