Особенности активизации деформационных процессов в условиях «мокрой консервации» под влиянием структурно-тектонических факторов - Дьяченко, Н.А.; Шевченко, Е.Н.; Дьяченко, А.С. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
За даними натурних п'єзометричних і геодезичних спостережень за період 2005 – 2012 рр. з використанням сучасних методів і засобів технологій оброблення інформації у роботі встановлено особливості активізації деформаційних процесів земної поверхні залежно від часового аспекту гідродинаміки затоплюваного гірського масиву (на прикладі території ліквідованих шахт Пролетарського та Будьонівського районів м. Донецька) та його тектонічних особливостей. By data of field piezometric and geodetic studies for the period of 2005 – 2012 employing up-to-date methods and means of data processing techniques peculiarities of the processes of ground surface deformation depending on time hydrodynamic aspect of rock massif being flooded are determined (case study of abandoned mines in Proletarsky and Budyonovsky districts in Donetsk) but him tectonic features.