Обеспечение устойчивого функционирования технических скважин - Филатов, В.Ф. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
У статті обґрунтована необхідність створення малогабаритного пристрою для візуального обстеження стану технічних свердловин з метою отримання достовірної інформації і прийняття на цій основі інженерних рішень, що забезпечують стійке їх функціонування. Наведені основні конструктивні елементи пристрою. The article gives reasons for the must of making portable instrument for visual inspection of downhole conditions for reliable information to be obtained and engineering decisions to be made based on it that will ensure stable operation of technical wells. The main structural components of the instrument are described.