Изучение количественных и пространственных параметров распределения вредных загрязняющих веществ в техногенно нарушенном массиве горных пород сложного строения - Дрибан, В.А.; Дуброва, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Висунуто гіпотезу про квазіоднорідність фільтраційних властивостей масиву гірських порід на ділянці дослідження внаслідок багаторічної багаторазової безперервної підробки в особливо складних гірничо-геологічних умовах. Гіпотеза підтверджена статистичним обробленням експериментальних даних. We hypothesize quasihomogeneity of filtration properties of rock mass at the survey area as a result of long-term multiple continuous underworking in especially complicated mining-geological conditions. Our hypothesis is confirmed by statistical processing of experimental data.