Внезапные разрушения пород почвы с прорывами метана при проведении капитальных выработок - Киселев, Н.Н.; Ашихмин, В.Д.; Радченко, А.Г.; Чеперина, Т.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Розроблено параметри буріння дегазаційних свердловин на підроблювані вугільні породи і пласти. Дано рекомендації зі складання прогнозу раптових руйнувань порід підошви з проривами метану за заданих гірничо-геологічних умов. Parameters for drilling methane drainage boreholes in rocks and coal beds being undermined are designed. Appropriate recommendations for making a forecast of sudden bedrock failure with methane outbursts at the specified mining-geological conditions are made.