Оценка угроз при затоплении горных выработок шахты «Житомирская» - Артеменко, П.Г.; Педченко, С.В.; Шиптенко, А.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
На прикладі закритих і діючих шахт ДП «Шахтарськантрацит» розглянуто можливість загрози з боку незатампонованих розвідувальних і дегазаційних свердловин, як шляхів надходження води при затопленні гірничих виробок шахти «Житомирська», а також можливість загрози підтоплення земної поверхні і її забруднення. A possibility of a hazard of the unplugged exploratory wells and methane drainage boreholes as water entries in flooding mine workings of Zhytomyrska Mine as well as a hazard of surface underflooding and pollution is described: a case study of the closed and operating mines of the stateowned company Shakhtarskantratsyt.