Петрография гранитов и апогранитных пород массивов каменномогильского комплекса - Седова, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
У статті розглянуті: петрографія гранітів і апогранітних порід; жильних серій (кварцові порфіри, граніт-порфіри й онгоніти) і метасоматично змінених гранітів. Встановлені особливості внутрішньої речовинної будови масивів і закономірності локалізації в їхніх межах процесів альбітизації і фельдшпатизації гранітів. Petrography of granites and apogranite rocks, vein series (quartz porphyries, granite-porphyries and ongonites) and metasomatically altered granites is reviewed in the article. Peculiarities of internal compositional structure of the massifs and regularities of localization within their boundaries of albitization and feldspathisation of granites are described.