Архітектура інтелектуальної системи інформаційного пошуку в мережі Інтернет - Досин, Д.Г.; Ковалевич, В.М. (Штучний інтелект, 2012)
У даній статті розглядається метод оцінки функції корисності природомовного тексту на основі його модельного представлення у формі повідомлення. Проведено аналіз стану досліджень та розробок у галузі інтелектуальних пошукових систем. Розроблено архітектуру інтелектуальної системи інформаційного пошуку в мережі Інтернет, яка функціонує як інтелектуальний агент. В данной статье рассматривается метод оценки функции полезности естественноязыкового текста на основе его модельного представления в форме сообщения. Проведен анализ состояния исследований и разработок в области интеллектуальных поисковых систем. Разработана архитектура интеллектуальной системы информационного поиска в сети Интернет, которая функционирует как интеллектуальный агент. In the given article, the method of estimating of utility function of natural language text based on its model representation in the form of massage is considered. State of research and investigations in intelligent information systems is provided. The architecture of intelligent system of Internet information search, which functions as an intelligent agent, is created.