Інтелектуальний аналіз природномовних текстів у процесі формування бази знань адаптивних систем дистанційного навчання - Федорук, П.І.; Дутчак, М.С. (Штучний інтелект, 2012)
У статті описано алгоритм і програмну реалізацію модуля автоматизованого квантування лекційного матеріалу на основі інтелектуального аналізу природномовних текстів в процесі побудови бази знань адаптивних систем дистанційного навчання. Результатом даного дослідження є спрощення процедури підготовки лекційного матеріалу до імпорту в БЗ; встановлення взаємозв’язків між окремими елементами БЗ, визначення властивостей і їх подальше використання для побудови індивідуальної траєкторії навчання. В статье описаны алгоритм и программная реализация модуля автоматизированного квантования лекционного материала на основе интеллектуального анализа естественно-языковых текстов в процессе построения базы знаний адаптивных систем дистанционного обучения. Результатом данного исследования является упрощение процедуры подготовки лекционного материала к импорту в базу знаний, установление взаимосвязей между отдельными элементами базы знаний и определение их свойств для дальнейшего использования при построении индивидуальной траектории обучения. This article describes the algorithm and program realization of the module for automated quantization of the lecture material based on natural-language texts in the process of building of knowledge base for adaptive e-learning. The result of this research is simplification the preparation of lecture material to be imported into the knowledge base, establishing of relationships between the individual elements of the knowledge base, and determination of their properties for future use in the construction of an individual trajectory of study.