Управление процессами оценки эффективности интеллектуальных технологий - Кучеренко, Е.И.; Глушенкова, И.С. (Штучний інтелект, 2012)
Предложена и обоснована новая модель объекта при ориентации ее компонент на множество детерми- нированных, вероятностных и нечетких процессов в ГИС, выбор решающих признаков как решение многокритериальной задачи на множестве ограничений предметной области. Определен новый подход к оцениванию признаков эффективности процессов в задачах управления предметных областей сложных объектов, изложены прикладные аспекты исследований эффективности интеллектуальных технологий и определены перспективы. Запропоновано та обґрунтовано нову модель об’єкта при орієнтації її компонент на множину детермінова- них, стохастичних та нечітких процесів у ГІС, вибір вирішальних ознак як розв’язання багатокритеріальної задачі на множині обмежень предметної області. Визначено новий підхід до оцінювання ознак ефективності процесів у задачах управління предметних областей складних об’єктів, викладено прикладні аспекти досліджень ефективності інтелектуальних технологій та визначено перспективи. In the paper, new model of object with orientation of its components to the set of deterministic, probabilistic and fuzzy processes in GIS is given and proved. The choice of important features as a solution to select multiple criteria from a set of subject is proposed. New approach to evaluation of effectiveness of processes in management of subject area is defined. Applied aspects of the investigation of the effectiveness of intelligent technologies are defined and future development is shown.