Математичне моделювання процесів, розривних на лініях триангуляції - Литвин, О.М.; Першина, Ю.І. (Штучний інтелект, 2012)
У статті побудована математична модель розривного процесу, що описується функцією двох змінних, у вигляді розривного інтерполяційного лінійного сплайна. Причому функція має можливі розриви на лініях триангуляції довільними трикутниками. Побудовані розривні конструкції включають в себе, як частинний випадок, класичні неперервні сплайни. В статье построена математическая модель разрывного процесса, который описывается функцией двух переменных, в виде разрывного интерполяционного линейного сплайна. Причем функция имеет возможные разрывы на линиях триангуляции произвольными треугольниками. Построенные разрывные конструкции включают в себя, как частный случай, классические непрерывные сплайны. In the article, the mathematical model of discontinuous process which is described by function of two variables, in the form of discontinuous interpolational linear spline is constructed. The function has possible ruptures on triangulation lines by any triangles. As a special case, the constructed discontinuous designs include classical continuous splines.