Анализ хроноизолинейных моделей процесса сдвижения земной поверхности в условиях Западного Донбасса - Назаренко, В.А.; Стельмащук, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
За результатами натурних інструментальних спостережень розроблена просторово-часова модель формування земної поверхні у мульді зрушення для умов вугільних шахт Західного Донбасу. Запропоновано новий тип ізоліній, що характеризують час і місце виникнення у мульді осідань і нахилів певної величини. Space-time model for formation of ground surface subsidence profile is developed based on the results of field instrumental observations for conditions of coal mines in the Western Donbas. A new type of contour-chronoisosubsidence is proposed. These lines characterize the time and place where certain subsidence is formed.