Оценка свойств техногенных коллекторов метана с учетом главных составляющих деформаций горного массива в зоне полных сдвижений - Кулибаба, С.Б.; Ходырев, Е.Д. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
На підставі аналізу експериментальних даних отримана попередня оцінка співвідношення горизонтальних і вертикальних відносних деформацій гірських порід у зоні повних зрушень підроблюваного масиву, що дозволяє прогнозувати просторові характеристики неоднорідних техногенних газових колекторів. Based on the analysis of experimental data preliminary estimation of horizontal and vertical relative deformations of rock mass in the zone of bulk movement of the mass being undermined is obtained that enables to predict spatial characteristics of inhomogeneous manmade gas reservoirs.