О возможности оперативной оценки состояния анкерного крепления и кровли подземных горных выработок акустическими методами - Вознесенский, А.С.; Куткин, Я.О.; Красилов, М.Н.; Устинов, К.Б. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Обговорюється можливість визначення ресурсу залишкової міцності анкерного кріплення за величиною його механічної добротності, що визначається експериментально. Розглядається відповідна методика на прикладі встановлення в лабораторному експерименті залежності між добротністю і ресурсом залишкової міцності. We discuss the capability of determining the structural strength of roof bolting as the function of its mechanical quality factor determined experimentally. The technique is the case study to determine the dependence between the quality factor of roof bolting and its structural strength in laboratory experiments.