Технологические аспекты физики горных процессов - Гринев, В.Г.; Деуленко, А.И.; Николаев, П.П.; Череповский, П.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Технологічні аспекти фізики гірничих процесів були показані на прикладах досліджень процесу газовиділення при очисній виїмці вугілля і вивчення раціональної експлуатації гірничо-шахтного устаткування. Такий підхід забезпечує безпечну і ефективну розробку вуглегазових родовищ. The technological aspects of physics of mountain processes are shown on the examples of researches of process selection of gas at the cleansing coulisse of coal and study of rational exploitation of mountainmine equipment. Such approach provides safe and effective development deposits of coal.