О трансформации напряженно-деформированного состояния горного массива под влиянием затопления каменноугольных шахт - Мохов, А.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Наведено результати досліджень впливу умов затоплення вугільних шахт на структуру та напружено-деформормований стан порідного масиву, розповсюдження шахтових вод та випадки катастрофічного прориву води. Виявлено недоліки і визначено можливі напрямки подальшого дослідження. We present the results of research in the impact of the flooding of coal mines on the structure and stress-strain condition of rock mass, propagation of mine waters and water outburst accidents. The shortcomings are determined and feasible directions of prospective research are defined.