Активизация отбора газа из плотных коллекторов на основе отечественного опыта гидроразрыва горных пород - Садовенко, И.А.; Инкин, А.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Запропоновано методику чисельної оцінки розмірів і форми тріщини гідророзриву для прогнозування збільшення проникності вуглевміщувальних порід і дебітів газу на Новомосковському кам'яновугільному родовищі. Procedure for numerical evaluation of hydraulic fracturing crack sizes and form to predict increase in permeability of coalenclosing rocks and gas flow rates at Novomoskovsk coal deposit is proposed.