Тектоно-магматические системы южной части Восточноевропейской платформы - Свешников, К.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Тектоно-магматичні системи (ТМС) – набори магматичних тіл, розподілені на певній території і сполучені між собою просторовою повторюваністю. ТМС охоплюють дуже великі проміжки часу і коррелються з глибинними геофізичними неоднородностямі. На прикладі південної частини ВЕП показано особливості раннедокембрійських ТМС. Tectono-magmatic systems (TMS) are collections of magmatic bodies spread at vast territories and connected among them by space reccurence. TMS cover great time intervals and usually correlate with deep geophysical geterogeneties. The peculiarities of Early Precambrian TMS are shown on the example of the East-European platform’s south part.