Акустические свойства структурно неоднородных геологических сред - Драгомирецкая, Е.В.; Кузьмина, Л.М.; Скипа, М.И.; Драгомирецкий, А.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Наведено результати досліджень фізико-механічних і акустичних властивостей меотичних відкладень на різних глибинах залягання. На основі аналізу змін кінематичних та динамічних характеристик пружних хвиль при поширенні в породах доведено перспективність акустичних методів як одного з найбільш інформативних в інженерно-геологічній практиці і у вирішенні задач геоконтроля. The results of researches of physical-mechanical and acoustic properties of the Meotic deposits at various depths of occurrence are given. On the basis of analysis of changes in kinematic and dynamic characteristics of elastic wave propagation in rocks, acoustic methods are considered as the most informative ones in engineering-geological practice and in geological survey too.