Условия применения геофизических методов для оценки современной активности разрывных нарушений - Иванов, Л.А.; Савченко, А.В.; Туманов, В.В.; Трифонов, А.С.; Иванова Д.Л. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
За основну умову прийнято відмінність фізичних властивостей порід, що обумовлена факторами тріщиноутворення, розкриття тріщин і змінення напруженого стану. As the basic condition the difference in physical properties of rocks due to fracturing, opening of fractures and changes in stress state of rocks is taken.