Стародубщина другої половини XVII – XVIII ст. на сторінках журналу «Киевская старина» - Лаєвський, А. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті проаналізовано близько 40 публікацій у журналі «Киевская старина», присвячених історії Стародубського полку, які містять важливі відомості щодо суспільно-політичного та економічного життя Стародубщини, історії козацько-старшинських родів, розвитку культури регіону в період Гетьманщини. В статье проанализированы около 40 публикации в журнале «Киевская старина», относящиеся к истории Стародубского полка, которые содержат важные данные об общественно-политической и экономической жизни Стародубщины, истории казацко-старшинских родов, развитии культуры региона в период Гетманщины. The article is dedicated to the review of the materials from «Kievskaya starina», which are devoted to the history of Starodub regiment. The important information about political and economical life of the region, the history of noble families, religion and culture can be found on at least 40 articles on the pages of «Kievskaya starina».