До питання про діяльність первинних органів місцевого самоврядування у Чернігівській області (на прикладі Перемозької сільської ради народних депутатів у 1987-1998 рр.) - Баламут, А. (Сiверянський лiтопис, 2013)
На прикладі Перемозької сільської ради народних депутатів у статті показаний процес формування та становлення первинних органів місцевого самоврядування у 1987–1998 рр. у Чернігівській області. Детально проаналізований кількісний та якісний склад депутатського корпусу. Показані основні статті прибутків та видатків сільського бюджету у досліджуваний період. На примере Переможского сельского совета народных депутатов, в статье показан процесс формирования и становления первичных органов местного самоуправления в 1987–1998 гг. в Черниговской области. Детально проанализирован количественный и качественный состав депутатского корпуса. Показаны основные статьи доходов и расходов сельского бюджета в исследуемый период. The process of primary local governing institutions forming in 1987 – 1998 by the example of Peremoha rural Council of People’s Deputies in Chernigiv Region is shown in the article. The quantitative and qualitative composition of deputy corps is analyzed in detail. The principal incomings and expenses items of village budget during the period under consideration are shown.