Джерела з історії Ніжинського Благовіщенського монастиря (XVIII – початок ХХ ст.) - Гапоненко, Д. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті аналізуються історичні джерела, які мають важливе значення для вивчення історії, господарської і культурно-просвітницької діяльності Ніжинського Благовіщенського монастиря (XVIII – початок ХХ ст.). В статье анализируются исторические источники, которые имеют важное значение для изучения истории, хозяйственной и культурно-просветительской деятельности Нежинского Благовещенского монастыря (XVIII – начало ХХ в.). Historical sources which are of great importance for researching history, economic, cultural and educational activity of Nizhyn Blagovishensky Monastery in the XVIIIth – the beginning of the XVIIIth centuries are analyzed in the article.