Історична наука в Одеському університеті на тлі епохи і очима сучасниці - Калакура, Я. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Рецензія на книгу: Попова Т.Н. Историография в лицах, проблемах, дисциплинах. Из истории Новороссийского университета. Одесса: Астропринт, 2007. – 536 с.