Зміни складових матеріального балансу речовин у гірничо-металургійному виробництві - Сердюк, Я.Я.; Тяпкін, О.К.; Сердюк, С.П.; Голуб, Г.Н.; Крючкова, С.В.; Уварова, Л.И. (Екологія і природокористування, 2010)
Визначено зміни матеріального балансу речовин у металургійних переробках - коксування. агломерації, доменного процесу, стале плавлення, прокату - між вхідними і кінцевими масами продуктів. Приведено рівняння матеріального балансу речовин у різних металургійних процесах та показані зміни якісного складу продуктів при переробках. Определены изменения материального баланса веществ при металлургических переделах - коксования, агломерации, доменном процессе, сталеплавлении, проката -между входящими и конечными массами продуктов. Приведены уравнения материального баланса веществ при разных металлургических процессах и показаны изменения качественного состава продуктов при переделах. The modification compositions of material balance substances of metallurgical production between entrance and final of masses are determined. The equations of material balance of substances of different processes are given. The modification of qualitative composition of substances at repartitions are showed.