Ціноутворення земель техногенного походження як чинник формування рівня їх споживчих властивостей - Прокопенко, В.І.; Терехов, Є.В. (Екологія і природокористування, 2010)
Визначено засади ціноутворення як головного чинника обгрунтування рівня відтворення екологічної та господарської цінності земель техногенного походження, встановлено вплив грошової оцінки на формування їх цільового споживчого ринку, представлено принципи поєднання екологічних та економічних складових оцінки рекультивованого ґрунту. Определены основы ценообразования как главного фактора обоснования уровня восстановления экологической и хозяйственной ценности земель техногенного происхождения, определено влияние денежной оценки на формирование их целевого потребительского рынка, представлены принципы объединения экологических и экономических составляющих оценки рекультивированного грунта. Defined pricing principles as the main factor of level playing ground environmental and economic values of land anthropogenic origin, the effect of monetary valuation of forming their target consumer market, representing a combination of ecological principles and economic evaluation of reclaimed soil constituents.