Обґрунтування концепції зменшення відходності виробництв гірничо-металургійного регіону - Копач, П.І. (Екологія і природокористування, 2010)
Розглянуто структуру та обсяги утворення відходів промислових виробництв гірничо-металургійного регіону. Наведено мету, задачі і способи комплексного управління відходами. Запропоновано принципи вирішення проблеми відходів стосовно гірничовидобувного та металургійного виробництв. Рассмотрено структуру и объемы образования отходов промышленных производств горно-металлургического региона. Приведено цель, задачи и способы комплексного управления отходами. Предложены принципы решения проблемы отходов применительно к горнодобывающему и металлургическому производствам. The structure and volumes of formation of a waste of industrial productions of mountain-metallurgical region is given. It is told about the purposes, problems and ways of reduction of a waste. Decisions of a problem of a waste of open-cast mines and metallurgy are given.