Врахування циклічності технологічних, економічних та природно-екологічних процесів при прогнозуванні в системі моніторингу навколишнього середовища гірничодобувних регіонів - Копач, П.І.; Горобець, Н.В.; Данько, Т.Т. (Екологія і природокористування, 2010)
На основі сучасних підходів розроблено основні методологічні положення прогнозування стану навколишнього середовища гірничодобувних регіонів, які базуються на виявленні циклічностей природно-екологічних, економічних та технологічних процесів. На основании современных подходов разработаны основные методологические положения прогнозирования состояния окружающей среды горнодобывающих регионов, которые базируются на выявлении цикличностей природно-экологических, экономических и технологических процессов. On the basis of modern approaches the substantive methodological provisions of prognostication of the state of environment of mining regions which are based on the exposure of recurrences of naturally ecological, economic and technological processes are developed.