Особенности паттерна текущей ЭЭГ у здоровых детей и детей с нарушением психического развития - Залата, О.А.; Зинченко, С.А.; Трибрат, А.Г.; Евстафьева, Е.В.; Хрипунова, Л.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Були вивчені патерни поточної ЕЕГ у здорових дітей і дітей з порушеннями психічного розвитку
10-16 років при проведенні ЕЕГ проб. Встановлено атипове реагування біоелектричної активності
мозку на когнітивне навантаження і значні переважання парадоксального патерну ЕЕГ у дітей з
порушеннями психічного розвитку. Current EEG patterns were studied for healthy children and children with mental retardation 10-16
years during EEG tests. The atypical reacting of bioelectrical activity of brain was set on the cognitive |loading
and expressed signifying| predominance of paradoxical EEG pattern for children| with mental retardation .