Роль генетического маркера эндотелиальной дисфункции гена АСЕ в патогенезе гломерулонефрита - Зяблицев, С.В.; Чернобривцев, П.А.; Кишеня, М.С.; Пищулина, С.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Виявлено взаємозв’язок між клінічними особливостями хронічного гломерулонефриту й I/D
поліморфізмом гена АСЕ. При DD-варіанті генотипу були відмічені високий ступінь протеінурії, зниження
швидкості клубочкової фільтрації, прогресування ниркової недостатності. The interrelationship between clinical duration of chronic glomerulonephritis and I/D gene polymorphism
of angiotensin converting enzyme was detected. High level of proteinuria, decreased glomerular filtration rate
and progressive renal insufficiency was observed at DD-variant of genotype.