Травматическая болезнь при повреждениях таза глазами клинициста - Климовицкий, В.Г.; Калинкин, О.Г.; Лобанов, Г.В.; Гридасова, Е.И.; Калинкин, А.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Викладено концепцію травматичної хвороби у потерпілих з тяжкою травмою таза, яка доповнена
уявленнями про імунний дистресс-синдром. Концепція дозволяє об’єднати зусилля вузьких фахівців,
що приймають участь у лікуванні хворих із поєднаною травмою таза на адекватне використання їхніх
професійних знань і навичок для успішного лікування і попередження ускладнень ТХ. Authors has propose own conception of traumatic disease of pelvis’ injuries at the base of immune
distress syndrome. This conception could unite efforts of medical experts, which take a part in treatment of
the patients with combine pelvis’ injuries and complications prevention, for better usage of professional skills
and knowledges.