Система індикаторів сталого розвитку регіонів України та оцінювання сучасного стану їх збалансованості - Кухар, В.П.; Черінько, П.М.; Руденко, Л.Г.; Лісовський, С.А.; Шапар, А.Г.; Ємець, М.А.; Буркинський, Б.В.; Харічков, С.К. (Екологія і природокористування, 2011)
Надано аналіз закордонного досвіду розробки індикаторів. що характеризують соціальні, економічні та екологічні аспекти сталого розвитку, показані можливості та обмеження української статистики для розрахунків таких індикаторів. Здійснено структурування показників, що характеризують соціальний розвиток суспільства в межах певної території. Наведені результати укрупненої оцінки інтегрального показника соціального розвитку та його складових для умов Придніпровського регіону. Выполнен анализ зарубежного опыта разработки индикаторов, характеризующих социальные, экономические и экологические аспекты устойчивого развития, показаны возможности и ограничения украинский статистики для расчетов таких индикаторов. Осуществлено структурирования показателей, характеризующих социальное развитие общества в пределах определенной территории. Приведены результаты укрупненной оценки интегрального показателя социального развития и его составляющих для условий Приднепровского региона. The foreign experience in developing indicators that characterize the social, economic and environmental aspects of sustainable development is analyzed, the possibilities and limitations of the Ukrainian statistics to calculate these indicators are shown. The parameters that characterize the social development of society within a specified territory are structured. The results of the evaluation of enlarged integral index of social development and its components for conditions Pridneprovsk region are shown.