Безпечне довкілля – наше право чи обов’язок? - Ільченко, Н.В.; Гурська, В.Т.; Романюк, Н.В.; Чумакова, Т.Л. (Екологія і природокористування, 2011)
У статті досліджуються основні поняття і нормативно-правове регулювання права людини і громадянина на безпечне для життя і здоров'я довкілля та узгодження його з поняттям обов'язку держави і людини. В статье исследуются основные понятия и нормативно-правовое регулирование права человека и гражданина на безопасную для жизни и здоровья окружающую среду и согласование его с понятием обязанности государства и человека. This article investigates the basic concepts and legal regulation of human right to a safe and healthy environment and to harmonize it with the notion of state responsibility and lights.