Формування міжрегіональної системи екокоридорів Дніпропетровської та Донецької областей з використанням техногенних відновлювальних елементів - Скрипник, О.О.; Сметана, С.М.; Кузик, І.М. (Екологія і природокористування, 2011)
Розглянуті основні принципи формування міжрегіональної системи екокоридорів для індустріальних областей. Наведено просторовий аналіз зон концентрації техногенних ландшафтів та можливостей їх використання для перекриття розривів екокоридорів мережі Дніпропетровської та Донецької областей. Рассмотрены основные принципы формирования межрегиональной системы экокоридоров для индустриальных областей. Приведен пространственный анализ зон концентрации техногенных ландшафтов и возможностей их использования для перекрытия разрывов экокоридоров сети Днепропетровской и Донецкой областей. Main principles of interregional system of ecocorridors creation within industrial regions have been considered. Authors present space analysis of technogenic landscapes concentration areas and possibilities of their use for ecocorridors breaks overlapping of the Dnepropetrovsk and Donetsk regions.