Літогеохімічна концепція поводження з відходами збагачення руд - Сметана, О.М.; Сметана, Н.А. (Екологія і природокористування, 2011)
Розглянуто формування концепції поводження з відходами збагачення руд. яка забезпечена управлінням літогеохімічними потоками. Запропонована технологія складування відходів збагачення з системою послідовного покартового одноярусного намиву хвостів за умов одночасної переробки відходів збагачення та рекультивації хвостосховищ. Рассмотрено формирование концепции обращения с отходами обогащения руд, которая обеспечена управлением литогеохимическими потоками. Предложена технология складирования отходов обогащения с системой последовательного покартового одноярусного намыва хвостов при условиях одновременной переработки отходов обогащения и рекультивации хвостохранилищ. The formation of ore procession waste management concept based on management of lithogeochemical flows is reviewed. Authors propose the technology of iron ore procession waste storage with the system of successive ponds one layer alluvium of tails at the terras of the simultaneous processing of ore wastes and rehabilitation of railing ponds.