Экологически чистые электроразрядные методы разрушения горных пород - Макеев, С.Ю.; Осенний, В.Я.; Емельяненко, В.И. (Екологія і природокористування, 2011)
Приведены результаты теоретических, экспериментальных исследований и промышленного внедрения электрогидроимпульсного метода разрушения горных пород. Описаны разработанные в ИГТМ НАН Украины установки и условия их промышленных испытаний, а также различные применения электрического разряда в других отраслях промышленности. Наведені результати теоретичних, експериментальних досліджень та промислового впровадження електрогідроімпульсного методу руйнування гірських порід. Описані розроблені в ІГТМ НАН України установки і умови їх промислових дослідів, а також різноманітні використання електричного розряду в інших галузях промисловості. Results over of theoretical, experimental researches and industrial introduction of electric-hydro-impulsive method of destruction of rocks are brought. Setting, which worked out in the IGTM NAS of Ukraine, and terras of their industrial tests, and different applications of electric discharge in other industries of industry are described.