Деякі факти з історії створення Інституту, основні його наукові завдання та результати їх вирішення (до 20-річчя Інституту) - Вичужаніна, Т.Ф.; Романовський, О.А. (Екологія і природокористування, 2011)
Наводяться деякі результати 20-ти річної наукової діяльності першої академічної установи, створеної у незалежній Україні. Приводятся некоторые результаты 20-ти летней научной деятельности первого академического учреждения, созданного в независимой Украине. Some results of 20 year scientific activity of the first academic establishment created in independent Ukraine are reviewed.