Сталий розвиток та досвід його обґрунтування Інститутом проблем природокористування та екології НАН України (до 20-річчя заснування інституту) - Шапар, А.Г. (Екологія і природокористування, 2012)
У статті йдеться мова про діяльність інституту з розробки методологій сталого розвитку і систем комплексного екологічного моніторингу гірничопромислових регіонів. В статье идет речь о деятельности института в разработке методологии устойчивого развития и систем комплексного экологического мониторинга горнопромышленных регионов.. This article investigates the basic concepts and legal regulation of human light to a safe and healthy environment and to harmonize it with the notion of state responsibility and rights.