Дослідження інтенсивності дефляції та ефективності методів пилопригнічення масивів-шламосховищ - Огородник, А.М. (Екологія і природокористування, 2012)
Визначено інтенсивність дефляції полютантів на шламосховищі № 1 Миколаївського глиноземного заводу. Розроблено та впроваджено методи пилопригнічення шкідливих полютантів на масивах-шламосховищ. доведено ефективність їх використання для підвищення екологічної безпеки хвостосховищ перероблюючих підприємств. Определена интенсивность дефляции поллютантов на шламохранилище № 1 Николаевского глиноземного завода. Разработаны и внедрены методы пылеподавления вредных поллютантов на массивах-шламохранилищ, доказана эффективность их использования для повышения экологической безопасности хвостохранилищ перерабатывающих предприятий. Determined by the intensity of the deflation of pollutants in sludge number 1 Nikolaev Alumina Plant. Developed and implemented methods for dust suppression of harmful pollutants in sludge-arrays, we have proved the effectiveness of their use to improve the environmental safety of tailings processing facilities.