Формування вторинних екосистем порушених гірничими роботами земель - Скрипник, О.О.; Сметана, С.М.; Шпилька, А.М. (Екологія і природокористування, 2012)
У статті наводяться відомості про основні досягнення інституту при створені методів формування вторинних екосистем та активізації їх розвитку на порушених гірничими роботами землях у відповідності до різноманітних потреб суспільства. Автори наводять узагальнення теоретичних та експериментальних досліджень зі створення рослинного та грунтового покривів, використання та впровадження результатів. В статье приведены сведения об основных достижениях института при создании методов формирования вторичных экосистем и активизации их развития на нарушенных горными работами землях в соответствии с разнообразными потребностями общества. Авторы приводят обобщение теоретических и экспериментальных исследований по созданию растительного и почвенного покровов, использования и внедрения результатов. The article presents information about main achievements of the institute in methods creation of secondary ecosystems formation and their development activation on mining destructed lands according to diverse needs of society. The authors present the generalization of experimental research 011 vegetation and plant covers creation, practical and industrial use of the results.