Штрихи до портрету (До 75 річчя від дня народження Шапара А.Г.) (Екологія і природокористування, 2012)
На фоні основних періодів життя відомого українського вченого директора Інституту проблем природокористування та екології НАН України, члена-кореспондента НАН України, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України. лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреата премії НАН України їм. О.М. Динника Шапара Аркадія Григоровича зроблено спробу у жанрі есе змалювати ного творчий портрет як неординарної особистості, харизматичної натури, невтомної і рішучої людини. На фоне основных периодов жизни известного украинского ученого, директора Института проблем природопользования и экологии НАН Украины, члена-корреспондента НАН Украины, доктора технических наук, профессора, заслуженного деятеля науки и техники Украины, лауреата Государственной премии Украины в области науки и техники, лауреата премии НАН Украины им. О. Н. Динника Шапаря Аркадия Григоровича сделана попытка в жанре эссе нарисовать его творческий портрет как неординарной личности, харизматической натуры, неутомимого и решительного человека. This article is an attempt to describe in the genre of an essay the career of the famous Ukrainian scientist, director of the Institute of Nature Management Problems & Ecology of National Academy of Sciences of Ukraine, Corresponding Member of NAS of Ukraine, doctor of technical sciences, professor, Honored Scientist of Ukraine, laureate of State Prize in Science and Technology of Ukraine, laureate of A. Dynnyk Prize of NAS of Ukraine Shapar A. G. like extraordinary personality, a charismatic nature, tireless and determined man.