Проблеми запровадження засад сталого розвитку в Україні - Шапар, А.Г.; Ємець, М.А.; Буркинський, Б.В.; Харічков, С.К.; Руденко, Л.Г.; Лісовський, С.А.; Черінько П.М. (Екологія і природокористування, 2013)
Наведено аналіз національних дій, спрямованих на формування моделі переходу України до сталого розвитку. Визначено основні проблеми впровадження принципів сталого розвитку. Сформульовано принципові засади Національної стратегії сталого розвитку України, основні напрямки правового та організаційного забезпечення її розробки та реалізації. Приведен анализ национальных действий, направленных на формирование модели перехода Украины к устойчивому развитию. Определены основные проблемы внедрения принципов устойчивого развития. Сформулированы принципиальные основы Национальной стратегии устойчивого развития Украины, основные направления правового и организационного обеспечения ее разработки и реализации. The analysis of National action aimed at creating models of Ukraine's transition to sustainable development is given. The main problems of implementation of sustainable development principles were defined. The fundamental principles of the National Strategy for Sustainable Development in Ukraine, the main areas of legal and organizational support for Strategy’s development and implementation are formulated.